Populaire tags

costa ricamidden amerika

Costa Rica San Jose

San Jose is de hoofdstad van Costa Rica, een land in Midden Amerika. Het is de economische en politieke hoofdstad van het land en ook het belangrijkste verkeersknooppunt. Met haar ruim 350 000 inwoners (1,6 miljoen in de gehele agglomeratie) is het ook de grootste stad van het land.

Ligging

De stad San Jose ligt in het midden van Costa Rica en heeft daardoor geen directe verbinding met zee. Het ligt daarentegen op een hoogte van 1150 meter, tussen de heuvelruggen van Midden Amerika.

Klimaat

Costa Rica kent een stabiel klimaat met een gemiddelde temperatuur van 24 graden, zowel in de zomer als in de winter. Het regenseizoen kan heftig zijn en duurt van mei tot november. Dit maakt de periode december tot april dan ook tot de meest ideale reisperiode.

Toeristische trekpleisters

Naast de prachtige stranden die Costa Rica rijk is, blijft San Jose ook een plaatst waar je gerust enkele dagen kunt verblijven zonder je te vervelen.

Uitgaan

Ten eerste is er het uitgaansleven. In de wijk El Pueblo zul je vele kroegjes (meer dan 50), clubs, restaurants, winkeltjes en kunstgalerijen vinden. Met haar karakteristieke kassei-straatjes en zowel hotels als resorts op loopafstand is het een zeer levendige buurt vanaf ongeveer 21:00 uur tot zonsopkomst. Een absolute aanrader voor, de met name jongere, toeristen.

Calle de la Amargura

Ook deze wijk van San Jose, vlakbij de Universiteit van Costa Rica, is zeer geliefd bij toeristen die het locale uitgaansleven eens willen meemaken. De locale bevolking komt graag naar de vele bars, restaurants en discotheken in deze wijk.

Pueblo Antiguo

Nasat het uitgaansleven is er in de stad ook plaatst voor cultuur. In het kleurrijke themapark Pueblo Antiguo zijn vele (kleine) musea te vinden. Het werd gebouwd naar het San Jose uit de 19e eeuw, en is onderdeel van het enige grote themapark van het land: „El Parque de Diversiones de Costa Rica“.

Theater

Zowel het Nationale theater (Teatro Nacional de Costa Rica), als het Melico Salazar Theatre staan in het centrum van San Jose. In beide theaters zijn het hele jaar door gastheer van vele diverse culturele activiteiten als dans- en acteergroepen en orkesten van over de hele wereld die hun muziek ten gehore brengen.

Koffie

Daarnaast kun je in de theaters, net als in alle barretjes in het centrum, koffie uit Costa Rica dinken die is gezet en geserveerd op de traditionele wijze.

Musea en parken

Naast het ontdekken van de stad op eigen houtje, worden er ook rondleidingen georganiseerd langs onder andere het „Goud museum“. Hier wordt een ongebruikelijk kijk gegeven op diverse artefacten van de oude Latijns Amerikaanse beschavingen. Ook de Lankester Botanical Garden wordt meestal niks vergeten in degelijke rondleidingen.